maandag 3 november 2014

Nu wordt het echt!

Al is het wachten wel op de eerste krolsheid van Donna. Het is uitermate gezond dat een poes niet al te jong krols wordt maar zo valt er natuurlijk weinig te plannen.

Opa Jack met kleindochter Donna. Nog eventjes en dan kan Donna de ouderrol vervullenDonna trekt veel op met haar moeder Lexie en grootvader Jack.


Dat strikje was vanwege haar eerste verjaardag in september.

Gelukkig is haar aanstaande Morrison een hele relaxte kater die als huisdier leeft en waarschijnlijk vanuit zijn ontspannen kijk op het leven ook niet sproeit. Maar dat kan iedere dag omslaan en ik wil niet dat Bart en Karin met hun gezin in de stank moeten zitten. Duimen dus maar! Ik probeer me de gezichtjes van deze kittens van Donna en Morrison al een beetje voor te stellen: die gaan heel erg lief worden!

Samen met Buddha, de oom van Donna.

Somali's en tassen - ze kruipen er zo graag in.


Op de show. Hij gedroeg zich keurig en kreeg een mooi keurrapport.


Morrison samen met Gidget. Gidget is bij ons geboren als dochter van Shabanou maar zij is op haar beurt weer de moeder van onze Lexie.


Gelukkige Morrison. Wij laten onze poezen alleen nestjes krijgen van katers die als huisdier leven of op zijn minst een paar uur per dag, indien nodig met een broekje aan tegen het sproeien, huiselijk verkeer hebben. Dat veel dekkaters een ellendig leven leiden, opgesloten in kamertjes apart of kooien in schuren, is iets wat veel te weinig bekend is. De Somalikaters zijn in de raskattenwereld zijn een uitzondering. De meeste Somaliliefhebbers respecteren het recht op een goed kattenleven.

Voordat je kan fokken, hoor je eerst de gezondheden van de beide ouderdieren te laten controleren. Vorige maand zijn we samen naar dr. Gutteling in Alkmaar geweest. Hij heeft hun ogen op alle mogelijke oogkwalen gecontroleerd en hun knieën nagekeken of daar geen afwijkingen aan zijn. Voor de oogkwaal PRA bestaat sinds een aantal jaren een DNA-test en die kwaal is daardoor zodanig onder controle dat geen dier deze kwaal meer kan krijgen. Fokken wordt steeds leuker want het risico op die kwaal heeft me altijd veel zorgen gebaard. Onze dieren zijn er de afgelopen 30 jaar bijzonder goed vanaf gekomen: maar één slachtoffer, je lieve Jirri Dharya. Zij trof gelukkig fantastische mensen die haar heel goed begeleidden met haar handicap en ze heeft zich uitstekend staande weten te houden, wist zelfs met logékatten om te gaan, wist de weg weer te vinden in haar nieuwe huis na een vakantie en heeft uiteindelijk een prachtige leeftijd weten te bereiken. Maar dat dit niet meer kan gebeuren, is een pak van mijn hart.
Vorige week hebben we haar opnieuw laten vaccineren waardoor haar kittens ook weer de meest optimale weerstand meekrijgen. De bloedtestjes op de afwezigheid van gevaarlijke virussen doen we zodra ze krols wordt. Onze dieren kunnen deze ziektes niet krijgen omdat zij niet in contact komen met katten die dit wel kunnen hebben maar het is een goede gewoonte dat eigenaren van raskatten die je voor een nestje samenbrengt dit onderzoek laten doen én omdat er in het verleden heel veel katten zijn overleden door KattenLeukemie en KattenAids is deze test bij Felikat verplichtgesteld.

Hun testen:Geen opmerkingen:

Een reactie posten